Axa Great

Date: 2011-04-03 14:31:08 Created: 2011-04-03 08:11:27

Axa Great

Axa Great är ”gröt på ett helt nytt sätt”. Snabbgröt, skulle man kanske kunna kalla den, för själva grejen är att man tillsätter varmt vatten (eller mjölk), väntar en minut och sedan äter. Förpackningar finns både i hemma- och portionsstor ta med-variant. Efter att vattnet tillsatts och minuten gått har man en fullt godkänd (fast kanske lite liten) portion havregrynsgröt med några extra fruktbitar och fröer i.

Great skapar dock en hel del frågor i mitt stilla sinne:

Om man ska köpa något att äta på språng, är man då säker på att ha tillgång till varmt vatten när man väl vill ha sin gröt? Chanserna är kanske bättre än jag föreställer mig, men det skule nog ändå minska chansen att jag valde Great i hyllan.

Om man ska äta gröt hemma, vad är motivationen att välja Great? Min mikro lagar en dubbelt så stor portion havregrynsgröt på två minuter och tjugo sekunder, och då har jag inte behövt koka upp vatten först.

Men den riktigt stora grejen för mig är priset. Jag hoppas och tror att de större förpackningarna är billigare per portion, men portionsburkarna går i vilket fall på tjugo riksdaler på Pressbyrån där jag fick min provburk mot uppvisande av kupongkod. Tjugo spänn för femtio gram havregryn känns smått absurt om man tänker för mycket på det. Då är alternativet ändå inte att göra gröten själv (ingen tar ju med sig havregryn och müsli när de är på språng (eller?)), utan andra saker i ta med-hyllan. En tjuga för några tuggor i och för sig god gröt känns helt enkelt inte prisvärt. Det vore kanske att begära för mycket, men tänk om Great kostade neråt en tia så att man plötsligt valde mellan den och en chokladbit? Tala om att kunna presentera ett nyttigare alternativ.

I slutändan ger jag nog en tumme upp för konceptet att marknadsföra hederlig havregrynsgröt mot folk i farten, men tyvärr en ännu större tumme ner för priset.